Mitä tarkkailijat tekevät?

Ihmisoikeusrikkomusten raportointi

Eappi-tarkkailijat monitoroivat ihmisoikeuksien toteuttamista ja raportoivat näkemistään ihmisoikeusrikkomuksista ja toiminnasta jotka ovat kansainvälisen lain vastaisia. Kansainvälisen lain vastaiset palestiinalaisten talojen tuhoamisia tapahtuu yhä useammin Länsirannalla ja Itä-Jerusalemissa.

Suojeleva läsnäolo

EAPPI-tarkkailijat ovat läsnä haavoittuvassa asemassa olevien palestiinalaisten arkipäivän elämässä esimerkiksi niissä yhteisöissä, jotka sijaitsevat Israelin rakentaman muurin tai laittomien siirtokuntien läheisyydessä. Suojelevan läsnäolon avulla ehkäistään ja vähennetään siviileihin kohdistuvia ihmisoikeusrikkomuksia ja väkivaltaa sekä lisätään turvallisuutta ja mahdollisuutta liikkua alueella.

Tarkkailijat antavat suojelevaa läsnäoloa myös paimentolaisille

Tarkastuspisteet

Yksi EAPPI-tarkkailijoiden perustehtävistä on seurata tapahtumia Israelin armeijan tarkastuspisteillä ja ns. maatalousporteilla. Tavoitteena on paitsi tarjota suojelevaa läsnäoloa, myös raportoida tapahtumista ja mahdollisista ihmisoikeusrikkomuksista muun muassa Punaiselle Ristille (ICRC) ja eri YK-järjestöille (U OCHA, Unicef, UNRWA).

Koulumatkan turvaaminen

EAPPI-tarkkailijat ovat myös mukana turvaamassa lasten koulutietä, sillä monen palestiinalaislapsen koulumatkaa varjostaa Israelin armeijan jatkuva, uhkaava läsnäolo. Sotilaiden lisäksi lasten koulunkäyntiä häiritsevät aggressiiviset siirtokuntalaiset. EAPPI-tarkkailijat pyrkivät läsnäolollaan lieventämään pelkoa ja ehkäisemään väkivallan uhkaa.

EAs_with_kids_mh

Solidaarisuus

EAPPI-tarkkailijoiden toimenkuvaan kuuluu myös rauhanomaisten mielenosoitusten tarkkailu ja paikallisen rauhanaktivismin tukeminen. Tarkkailijat tukevat kristittyjen seurakuntien toimintaa ja toimivat yhteistyössä palestiinalaisten, israelilaisten ja kansainvälisen rauhaan pyrkivien järjestöjen kanssa.

EAs_with_WiB_mh

Vaikuttamistoiminta

Kotimaahan palattuaan EAPPI-tarkkailijat jatkavat työtään kertomalla näkemästään ja kokemastaan suurelle yleisölle ja poliittisille päättäjille erilaisissa tapahtumissa, kouluttamalla ja kampanjoimalla. Voit pyytää heitä myös omaan tapahtumaasi mukaan. Ota yhteyttä!