Täällä EAPPI toimii

EAPPI-tarkkailijat toimivat tällä hetkellä palestiinalaisalueilla seitsemällä eri paikkakunnalla: Itä-Jerusalemissa, Betlehemissä, Hebronissa, Yattan alueella, Jayyousissa, Yanounissa ja Jordanlaaksossa.

Betlehem

Betlehemissä ei voi välttyä näkemästä muuria, joka kiemurtelee Länsirannalla kahdeksan metrin korkuisena betonirakennelmana ja eristää alueen Jerusalemista.

Lue lisää ➝

Hebron

Hebron on Länsirannan suurin palestiinalaiskaupunki ja ainoa, jonka ytimessä asuu satoja israelilaisia siirtokuntalaisia. Vuonna 1997 kaupunki jaettiin palestiinalaishallinnon alaiseen H1-alueeseen ja kaupungin keskustassa sijaitsevaan Israelin armeijan kontrolloimaan H2-alueeseen.

Lue lisää ➝

Jerusalem

Jerusalem on merkittävä keskus kolmelle suurelle uskonnolle ja täynnä pyhiä paikkoja. Kristityille Jerusalem on sekä Vanhan testamentin tapahtumien keskus että kaupunki, jossa Jeesus ristiinnaulittiin ja nousi kuolleista.

Lue lisää ➝

Jordanlaakso

Lue lisää ➝

South Hebron Hills (Yatta)

South Hebron Hills on miehitetyn Länsirannan eteläisin osa. Alueen suurin kaupunki on Yatta, jossa EAPPI-vapaaehtoiset asuvat.

Lue lisää ➝

Tulkarem

Tulkarem sijaitsee Länsirannan lounaisosassa aivan Israelin pystyttämän muurin kupeessa. Muuri on kansainvälisen lain vastainen, ja noin 85 prosenttia siitä on rakennettu niin sanotun vihreän linjan sisäpuolelle eli miehitetylle Länsirannalle. Tästä johtuen tuhansilla palestiinalaisilla ei ole pääsyä omille mailleen, vaan heidän täytyy kulkea aseistettujen sotilaiden vartioimien tarkastuspisteiden eli niin sanottujen maatalousporttien läpi.  EAPPI-tarkkailijoiden tärkeimpiä tehtäviä alueella […]

Lue lisää ➝

Yanoun

Yanoun on yksi Länsirannan pienimmistä ja sitkeimmistä kylistä: se on kolmelta suunnalta laittoman Itamarin siirtokunnan ympäröimä, ja siirtokuntalaiset ovat häiriköineet kyläläisiä herkeämättä vuodesta 1996 lähtien.

Lue lisää ➝