Betlehem

Betlehemin muuria ja vartiotorni.

Betlehem on Jerusalemin eteläpuolella sijaitseva Jeesuksen syntymäpaikkana tunnettu palestiinalaiskaupunki. Turismi onkin tästä syystä merkittävä tulonlähde monelle paikalliselle. Betlehemin kuuluisana maamerkkinä toimii myös graffitein koristeltu erottelumuuri, joka kiemurtelee kaupungin rajalla kahdeksan metrin korkuisena betonirakennelmana. Yksi EAPPI-tarkkailijoiden tärkeimmistä tehtävistä on monitoroida muurissa sijaitsevaa tarkistuspiste Checkpoint 300:aa, jonka tuhannet palestiinalaiset joutuvat läpäisemään joka arkiaamu mennessään töihin Itä-Jerusalemiin tai Israeliin.

Betlehem on suurehko palestiinalainen kaupunki, mutta EAPPI-tarkkailijoiden työ keskittyy pääasiassa kaupungin ulkopuolella C-alueella, eli Israelin armeijan hallinnoimalla alueella, sijaitseviin kyliin. Useat kylät ovat siirtokuntien välittömässä läheisyydessä ja siksi on tärkeää tarjoa muun muassa koululaisille suojelevaa läsnäoloa heitä häiriköivien siirtokuntalaisten ja sotilaiden takia.

Tarpeellista on myös tarkkailla uusien sekä olemassa olevien siirtokuntien laajenemista. EAPPI-tarkkailijat seuraavat ja raportoivat maiden menetyksiä ja talojen tuhoamisia.