Betlehem

Betlehemissä ei voi välttyä näkemästä muuria, joka kiemurtelee Länsirannalla kahdeksan metrin korkuisena betonirakennelmana ja eristää alueen Jerusalemista. Yksi Betlehemin EAPPI-tarkkailijoiden tärkeimmistä tehtävistä onkin monitoroida muurissa sijaitsevaa Betlehemin ja Itä-Jerusalemin välistä Gilon tarkastuspistettä eli Checkpoint 300:aa. Aikaisin arkiaamuina tuhannet palestiinalaistyöläiset ylittävät tarkastuspisteen matkallaan töihin Itä-Jerusalemiin tai Israeliin.

Betlehemin alueella EAPPI-tarkkailijat vierailevat Länsirannan puolelle kansainvälisen lain vastaisesti rakennetun muurin ja vihreän linjan väliselle, niin sanotulle sauma-alueelle, eristyksiin jääneissä kylissä. Alueen palestiinalaiskyliä uhkaavat erityisesti suuret siirtokuntakeskittymät ja muurin rakentamisen jatkuminen. EAPPI-tarkkailijat seuraavat ja raportoivat maiden menetyksiä ja talojen tuhoamisia. He tarjoavat suojelevaa läsnäoloa myös muille haavoittuvassa asemassa oleville ryhmille, kuten Israelin sotilaiden uhkaavasta läsnäolosta kärsiville koululaisille ja pakolaisleirien asukkaille.

Jeesuksen syntymäkaupunkina tunnetussa Betlehemissä ja sen lähikylissä asuu paljon kristittyjä palestiinalaisia. EAPPI-tiimi vierailee viikoittain alueen monissa kirkoissa ja kristityissä yhteisöissä osoittamassa solidaarisuutta. Myös muita rauhan puolesta toimivia järjestöjä tuetaan ja rauhanomaisia mielenosoituksia tarkkaillaan.