Tulkarem

Tulkarem sijaitsee Länsirannan lounaisosassa aivan Israelin pystyttämän muurin kupeessa. Muuri on kansainvälisen lain vastainen, ja noin 85 prosenttia siitä on rakennettu niin sanotun vihreän linjan sisäpuolelle eli miehitetylle Länsirannalle. Tästä johtuen tuhansilla palestiinalaisilla ei ole pääsyä omille mailleen, vaan heidän täytyy kulkea aseistettujen sotilaiden vartioimien tarkastuspisteiden eli niin sanottujen maatalousporttien läpi.  EAPPI-tarkkailijoiden tärkeimpiä tehtäviä alueella onkin näiden maatalousporttien valvominen sekä alueen isompien tarkastuspisteiden valvominen, joista kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä töihin Israelin puolelle.

EAPPI-tarkkailijat asuvat Tulkarmin kaupungissa, jossa sijaitsee myös kaksi pakolaisleiriä, joissa tarkkailijat vierailevat säännöllisesti. Tarkkailijoiden tehtäviin kuuluu myös monia muita tehtäviä alueella. Miehitykseen liittyvät ongelmat alueella ovat moninaiset. Alueella on kyliä, joissa Israelin armeija tekee säännöllisesti öisiä ratsioita ja pidätyksiä, sulkee kyliin johtavia väyliä sekä harjoittaa väkivaltaa rauhanomaisia mielenosoittajia kohtaan. Alueen koillisosassa on suurten siirtokuntien ympäröimiä kyliä, joissa siirtokuntalaisten harjoittama ilkivalta ja pahimmillaan väkivalta on tavallista. EAPPI-tarkkailijat raportoivat alueella tapahtuvista ihmisoikeusloukkauksista sekä tarjoavat tukea ja solidaarisuutta asukkaille.

Tarkastuspisteiden valvomisen ja ihmisoikeusloukkausten raportoinnin lisäksi EAPPI-tarkkailijat vierailevat alueen kristityissä perheissä ja yhteisöissä. Lähes kaikki alueen kristityt asuvat Nablusissa, ja EAPPI-tarkkailijat osoittavat heille solidaarisuutta vierailemalla eri kirkoissa viikoittain.