South Hebron Hills (Yatta)

South Hebron Hills on miehitetyn Länsirannan eteläisin osa. Alueen suurin kaupunki on Yatta, jossa EAPPI-vapaaehtoiset asuvat. Suurin osa työstä tapahtuu kuitenkin kaupungin ulkopuolisella maanviljelysvaltaisella alueella, jossa palestiinalaisten elintila jatkuvasti supistuu, kun Israelin armeija ja siirtokuntalaiset estävät palestiinalaisia viljelemästä maata. South Hebron Hillsin EAPPI-vapaaehtoiset antavat suojelevaa läsnäoloa maanviljelijöille viljelykalenterin tarpeiden mukaan; he ovat mukana lampaiden paimennuksessa, peltojen kylvössä ja viljan ja oliivipuiden sadonkorjuussa.

Alueen kylät sijaitsevat C-aluella, jota hallinnoi Israelin sotilashallinto. Palestiinalaiset eivät saa sotilashallinnolta rakennuslupia, joten useimmissa kylissä on sotilashallinnon antamia purkumääräyksiä ”luvatta” rakennetuilla rakennuksilla, kaivoilla, aurinkokennoille ja tuulipumpuille. EAPPI-tarkkailijat raportoivat siirtokuntalaisten aiheuttamista häiriöistä ja armeijan toteuttamista rakennusten purkamisista tarjoten tukea ja solidaarisuutta kyläläisille.

EAPPI-vapaaehtoiset vierailevat usein myös suljetuksi sotilasharjoitusalueeksi julistetulla Massafer Yattan alueella, joiden pienet kylät ja niiden sadat asukkaat yrittävät selvitä kulkurajoituksista, purkumääräyksistä ja sotilaiden aiheuttamista häiriöistä huolimatta. EAPPI-tarkkailijat ovat mukana Massafer Yattan koulukuljetusautossa ja seuraavat koululaisten kulkua Beit Yatirin tarkastuspisteen läpi. Kerran viikossa EAPPI-vapaaehtoiset monitoroivat myös Meitarin tarkastuspisteellä, kun tuhannet palestiinalaiset menevät Israelin puolelle töihin. Lisäksi vapaaehtoiset osallistuvat palestiinalaisten ja israelilaisten aktivistien säännöllisesti järjestämiin ”access to land”-tapahtumiin eli retkiin palestiinalaisten omistamille maille, joiden viljelyä siirtokuntalaiset yrittävät estää.